Mijn TBR-lijst voor mei, wat is hij gaaf!

Mijn TBR-lijst voor mei

Eindelijk is het zo ver, mei is aangebroken! De temperaturen gaan omhoog, het zonnetje lacht ons toe, we mogen onze witte melkflessen aan de buitenwereld tonen, een boek in het park lezen is ineens een stuk comfortabeler en last but not least; ik heb 14 dagen vakantie! Naast een dagje Maastricht met mijn vriend en een lang weekend Belfast met een vriendin ben ik van plan ook lekker veel te lezen, natuurlijk doe ik dat het liefst in het park! De volgende boeken heb ik op mijn TBR-lijst staan:

1 Ik reis alleen van Samuel Bjørk

Samuel Bjork Ik reis alleen by Book Barista

“Ik reis alleen is het internationaal succesvolle thrillerdebuut van de Noorse schrijver Samuel Bjørk, over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger. Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst; ik reis alleen. Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…”

Dit boek stond al geruime tijd op mijn verlanglijst. Twee weken geleden heb ik een boekenbon van Geef mij maar een boek gekregen nadat ik mijn foto van Oorlogswinter op Instagram had geplaatst, ik heb daarmee dit boek direct aangeschaft. Eindelijk weer eens een thriller, dat is echt al maanden geleden!

 

2. Val en Verlossing van Leigh Bardugo

Ruin and Rising Leigh Bardugo Book Barista

“Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger. Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is. Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?Ook heb ik van Sylvia het boek ‘Broer’ gekregen, het Boekenweekgeschenk van 2016 en geschreven door Esther Gerritsen. Als boekengek moet ik deze natuurlijk lezen! Ik ben benieuwd naar dit korte verhaal. Meestal vind ik dat korte verhalen te snel gaan, personages niet goed uitgediept zijn. Wie weet is dat nu een keer niet het geval.”

Yeah! Na Schim en Schaduw ben ik nu bezig in Dreiging en Duisternis, het tweede deel van de Grisha trilogie. Het verhaal vind ik nog steeds even spannend en verrassend als ik in mijn recensie van deel 1 heb beschreven. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar dit derde en tevens laatste deel, Val en verlossing.

 

3. Oorlogswinter van Jan Terlouw

Oorlogswinter Jan Terlouw by Book Barista            

“Michiel van 15 maakt de laatste bittere oorlogswinter van 1944/45 mee. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen, want misplaatst vertrouwen kan het hele dorp in het ongeluk storten. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid. Ook in de moeilijkste omstandigheden staat hij alleen. Hij moet zijn eigen oordeel vormen, zijn eigen beslissingen nemen als een volwassen man.”

Ik kan gerust zeggen dat dit het jaar is dat ik de meeste boeken over de 2e Wereldoorlog lees. Ik had me dan ook voorgenomen dat het nu wel even klaar was en het tijd werd voor vrolijkere onderwerpen, helemaal zo tijdens de lente. Tot ik dit boek voor een koopje kon aanschaffen en het in mei Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is, hierdoor vind ik dit boek passen in mijn TBR-lijst van deze maand. Ik ben benieuwd of dit boek me net zo raakt als andere boeken over de Tweede Wereldoorlog.

 

4. P.S. I Love you van Cecelia Ahern

 P.S. I Love you By Book Barista

“PS: ik hou van je is het succesvolle debuut van de jonge Ierse schrijfster Cecilia Ahern (1981). Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. Ze maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze moet doen. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry overlijdt, besluit Holly een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist De Lijst te hebben opgesteld. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.”      

Mocht ik nog tijd over hebben dan wordt dit mijn 4e boek voor mei op mijn TBR-lijst. Wie kent de film niet?! Nou ik dus! Aangezien ik er altijd goede verhalen over hoor en ik altijd eerst het boek wil lezen ga ik hier maar snel aan beginnen! Alleen de cover schreeuwt al “lees me!”

Wat staat er op jullie TBR-lijst voor mei en hebben jullie verder nog leuke plannen voor deze zonnige mei maand?

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.