3x de leukste koffietentjes in Amersfoort

Afgelopen zomer ben ik vanuit het mooie Amsterdam verhuisd naar het pittoreske Amersfoort. Dat was even een switch. Een voordeel, als koffiegek kon ik de afgelopen maanden op zoek naar nieuwe koffietentjes. En wow, koffie drinken in Amersfoort doet niet onder voor koffie drinken in Amsterdam!

Lees in deze blog wat ik de 3 leukste locaties voor een goede kop koffie in Amersfoort vind.

Boeken, Bonen en Blaadjes, de plek waar boeken koffie samenkomen

Een aantal weken terug liep ik over de zuidsingel en zag ik op een uithangbord de woorden boeken, bonen en blaadjes staan. Als fan van koffiebonen en boeken was mijn interesse gewekt. Er was alleen een probleem, ik had al een koffie op. Maar goed, als koffiegek is er natuurlijk altijd ruimte voor een beetje meer. ? De eigenaresse was eigenlijk net aan het afsluiten, maar ik was absoluut nog welkom om de koffie te proeven. Wat een toffe tent. Heerlijke koffie, fijne ambiance, boeken alom en een lp-speler waaruit de warme klanken je tegemoet komen. Wat wil je nog meer!?

Boeken Bonen en Blaadjes Amersfoort By Book Barista

Je kunt Boeken, Bonen en Blaadjes vinden aan de zuidsingel 67, 3811 HD in Amersfoort.

 

Kaldi, een kop koffie in een levendige en sfeervolle omgeving

Kaldi zit direct bij mij om de hoek, wat een luxe. Dit is dan ook de eerste koffietent waar ik in Amersfoort ben geweest. En wat een goede start was dat! Het is een enorm leuke en gezellige koffietent. Er worden verschillende soorten koffie geserveerd en door de goede bonen zijn deze allemaal vol van smaak. Daarnaast is er veel keus, dus voor iets wat wils. De sympathieke eigenaar kan je vol passie vertellen over welke koffie je het best kunt bestellen. Ook kan je bij Kaldi terecht voor bonen, koffiemachines en leuke koffie gerelateerde cadeaus! Hoe cool is dat?!

Bij mooi weer is er zelfs een aangenaam terras. Wat heerlijk! O, en had ik al verteld dat ze eigengemaakt gebak hebben? ? Yummy!

Kaldi koffie Amersfoort by Book Barista
(Foto, Kaldi Amersfoort, Instagram)

Je kunt Kaldi vinden aan Kamp 10, 3811 AR in Amersfoort.

 

Coffee Corazon, voor een huiselijk kopje koffie

Vorige maand zochten mijn vriend en ik een leuke lunchroom met goede koffie in Amersfoort. Via Tripadvisor kwamen we op Coffee Corazon uit. Alle positieve recensies maakte ons enorm nieuwsgierig en Corazon heeft uiteindelijk aan al onze verwachtingen voldaan. De koffie was goed op smaak en had een fruitige nasmaak. Ik vond de koffie dan ook heerlijk, mijn vriend vond dat hij wel iets sterker mocht. De inrchting is echt te gek en heel kuns! De bediening is vriendelijk en werkt vlot door. Corazon is een gezellige plek om met je vrienden te lunchen onder het genot van een kopje koffie.

Coffee Corazon Amersfoort by Book Barista (2)

Je kunt Corazon vinden aan de Krommestraat 18, 3811 CC in Amersfoort.

Wat is jouw favoriete plek voor koffie in Amersfoort?
Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.