Recensie: Een beloofd land van Barack Obama

een_beloofd_land_obama_bookbarista

“Een beloofd land” is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende en inspirerende politieke memoires ooit geschreven. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet mega bekend ben in het politieke klimaat en dit oprecht het eerste boek is dat ik heb gelezen over politiek. Maar van zo een groot leider, iemand waar ik zo naar op kijk en waar we van kunnen leren. Had ik voor het eerst het gevoel dat ik dit politieke boek moest lezen. Na het lezen van Greenlights van Matthew McConaughey was ik helemaal in de stemming voor een autobiografie.

Memoires van Barack Obama

In dit eerste deel van zijn memoires, neemt voormalig president Barack Obama de lezer mee op een diepgaande en persoonlijke reis door zijn leven, carrière en presidentschap. Obama’s vertelstijl is opmerkelijk meeslepend en vol humor, en hij slaagt erin om zijn lezers te boeien van begin tot eind.

Obama zijn jeugd

Een beloofd land begint met de bescheiden jeugd van Obama in Hawaï, en het is fascinerend om te lezen hoe deze jonge man, met een multiculturele achtergrond, zich ontwikkelt tot een van de meest invloedrijke personen ter wereld. Het boek behandelt zijn studietijd aan de universiteit, zijn vroege carrière in de politiek en zijn keuze om een community-organizer te worden in Chicago. Obama beschrijft zijn ervaringen als advocaat en als docent rechten aan de universiteit van Chicago, en zijn politieke carrière als senator van Illinois en later als president van de Verenigde Staten.

Onthullingen als president

Obama’s onthullingen in over een beloofd land over zijn tijd als president zijn ronduit fascinerend. Hij neemt de lezer mee achter de schermen in het Witte Huis, waar hij openhartig beschrijft hoe hij belangrijke beslissingen heeft genomen en welke moeilijkheden hij heeft moeten overwinnen. Het is duidelijk dat Obama veel respect en bewondering heeft voor zijn medewerkers en collega’s in het Witte Huis, en zijn lof voor degenen die hem hebben geholpen tijdens zijn presidentschap is zeer ontroerend.

Amerikaanse politiek op een begrijpelijke manier uitgelegd

Een ander aspect van dit boek dat indruk maakt, is Obama’s vermogen om complexe onderwerpen begrijpelijk en toegankelijk te maken voor de lezer. Hij bespreekt bijvoorbeeld uitvoerig de kwesties van gezondheidszorg, klimaatverandering, en terrorismebestrijding, en legt op een begrijpelijke manier uit hoe hij deze problemen heeft aangepakt en wat de uitdagingen waren. Zijn benadering is genuanceerd en reflectief, en hij geeft de lezer het gevoel dat ze echt begrijpen wat er gaande was achter de schermen van de Amerikaanse politiek.

Obama’s menselijke kant in dit boek

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de menselijke kant van Obama die naar voren komt. Hij deelt zijn twijfels, angsten en onzekerheden, evenals zijn triomfen en successen. Hij beschrijft zijn gezinsleven in het Witte Huis, en zijn relatie met zijn vrouw Michelle en zijn dochters Sasha en Malia. Het is duidelijk dat Obama niet alleen een politiek leider is, maar ook een mens van vlees en bloed, met zijn eigen emoties en persoonlijke uitdagingen.

Passie, gelijkheid en burgerrechten

Een van de meest indrukwekkende aspecten van het boek is de manier waarop Obama zijn politieke ideeën en overtuigingen beschrijft. Hij is zeer gepassioneerd over kwesties als gelijkheid, burgerrechten en klimaatverandering, en zijn idealisme is zeer aanstekelijk.

Beoordeling

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.