Recensie: daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

“Daar waar de rivierkreeften zingen” is een prachtige roman geschreven door Delia Owens. Het boek vertelt het verhaal van Kya, een jong meisje dat in de moerassen van North Carolina woont en probeert te overleven in een wereld die haar niet begrijpt. Owens heeft met dit boek een meeslepende en emotionele roman geschreven die je van begin tot eind zal boeien.

Hoofdkarakter Kya – een zelfstandig meisje

Het verhaal begint in 1952, wanneer Kya’s moeder haar gezin verlaat en haar vader ook uiteindelijk vertrekt. Op zesjarige leeftijd wordt Kya gedwongen om voor zichzelf te zorgen en te overleven in de ruige natuur van de moerassen. Ze leert alles wat ze weet van de natuur om haar heen en ontwikkelt een sterke band met de flora en fauna van de moerassen. Wanneer Kya opgroeit, wordt ze steeds meer geïsoleerd van de bewoonde wereld, en krijgt ze de bijnaam ‘het moerasmeisje’.

Het voelt als een waargebeurd verhaal

Het verhaal van Kya is hartverscheurend en inspirerend tegelijk. Delia Owens weet het karakter van Kya zo goed te beschrijven, dat je haar bijna voelt ademen. Haar strijd om te overleven en haar verlangen naar liefde en verbinding met de wereld om haar heen, zijn thema’s die ons allemaal raken. Owens beschrijft de schoonheid en kracht van de natuur, maar ook de hardheid en wreedheid van de menselijke wereld. Het is een boek dat je aan het denken zet over de rol van de mens in de natuur en hoe we met elkaar omgaan.

Het gaat uiteindelijk om liefde en verbinding

Het boek is ook een verhaal over liefde en verbinding, over de banden die we vormen met de mensen om ons heen en de plaatsen waar we vandaan komen. De romances die Kya ervaart in het boek zijn ontroerend en delicaat, en dragen bij aan het verhaal van een jonge vrouw die probeert zichzelf te vinden in een wereld die haar niet begrijpt. Het boek leest als een poëtisch meesterwerk dat je aan het einde van elke pagina met een verlangen naar meer achterlaat.

Schrijfstijl in Daar waar de rivierkreeften zingen

Owens schrijft prachtig en met veel gevoel, haar taalgebruik is bijna poëtisch te noemen. Haar beschrijvingen van de natuur zijn adembenemend, waardoor je bijna voelt alsof je zelf door de moerassen loopt. De manier waarop ze het verhaal vertelt, met flashbacks en prachtige beschrijvingen, is meesterlijk.

Hierom is het boek zo populair

In “Daar waar de rivierkreeften zingen” heeft Delia Owens een meesterwerk geschreven dat je zal ontroeren en inspireren. Haar verhaal van een jonge vrouw die probeert te overleven in een wereld die haar niet begrijpt, is een tijdloze klassieker die je niet mag missen. Het is een verhaal dat je niet snel zal vergeten, een verhaal dat je op een diep niveau zal raken en je zal doen nadenken over de natuur en de mensheid. Als je op zoek bent naar een boek dat je zal raken en waar je elk moment in wilt verder lezen, dan is dit boek van Delia Owens een echte aanrader.

Beoordeling

Beoordeling vier koppen koffie Dan Brown Oorsprong

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.