5 boeken die je moet lezen voor de verfilming uitkomt

Een lijst van 5 boeken die binnenkort verfilmd worden

Als boekenliefhebber wil ik altijd eerst een boek lezen voordat ik de verfilming bekijk. “We kunnen deze film nog niet bekijken want ik heb het boek nog niet gelezen” is een van mijn irritante boekenliefhebber dingen die mijn vriend mij vaak hoort zeggen. Nee, daar is hij vast niet blij mee! 😉 Soms geef ik het dan ook op om eerst een boek te lezen voor ik de film bekijk, maar dat is wel afhankelijk van hoe interessant het boek mij lijkt!

Anyways, hier is een lijst van 5 boeken die verfilmd worden en uitkomen gedurende de rest van 2016 en begin 2017! Lees ze voor het te laat is en je vrienden, partner of familie je meeslepen naar de bioscoop!

1. Het meisje in de trein / The girl on the train – Paula Hawkins

Vijf boeken die je moet lezen voor de film uitkomt

Ik heb Het meisje in de trein vorig jaar gelezen en wat is hij spannend! Ik kan dan ook niet wachten op de verfilming! Hier lees je trouwens onze recensie van het boek.

“Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Deze rijdt langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles.”

Release 6 oktober 2016

 

2. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine / Miss Peregrine’s Home for peculiar children – Ransom Riggs

Vijf boeken die je moet lezen voor de film uitkomt

Ik ben enorm fan van de boeken van Rasom Riggs! Ze maken me nieuwsgierig en voor een boek dat een tikkeltje duister is ben ik altijd wel te porren! Miss Peregrine’s Home for peculiar children is zeker duister te noemen! Trouwens een film van Tim Burton, die kun je toch gewoon niet overslaan?!

“Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. “    

Release 29 september 2016

 

3. Billy Lynn en hoe hij de rust overleefde / Billy Lynn’s Long Halftime Walk – Ben Fountain

5 boeken die je gelezen moet hebben voor de film uitkomt

Nu moet ik even eerlijk zijn want ik heb Billy Lynn’s Long Halftime Walk nog niet gelezen. Maar toen ik las over de film dacht ik “Hey! Dat boek moet ik lezen!” Ik heb gelukkig nog tot januari om het boek aan te schaffen en te lezen!

“De negentienjarige Billy Lynn keert tijdens de Irakoorlog met speciaal verlof terug naar huis. Hij is een nationale held: een cameraploeg heeft Billy en zijn divisie gevolgd bij een hevig vuurgevecht met Irakese opstandelingen. Het filmpje van nog geen vier minuten is een enorme hit op YouTube. De Bush-regering ziet promotionele mogelijkheden, haalt de compagnie terug en organiseert een overwinningstournee door het land. Het boek beschrijft de laatste uren van de tournee en volgt Billy en zijn team tijdens een enerverende middag in gezelschap van miljonairs en politici, hufters en gewone burgers.”

Release 5 januari 2017

 

 

4. Zeven minuten na middernacht  / A Monster Calls – Siobhan & Dowd Patrick Ness

5 boeken die je gelezen moet hebben voor de film uitkomt

Ik heb Zeven minuten na middernacht al even in de kast staan en elke keer als ik het boek wil lezen stel ik het toch weer uit. Waarom? Het schijnt een boek te zijn dat veel emoties losmaakt en dat weerhoudt mij soms. Zonde, want het boek krijgt lovende kritieken. Ik ga het snel lezen! Ik ga proberen een blog te schrijven voor de verfilming te zien is!

“Het monster verscheen na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke nacht heeft gehad. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het meest gevaarlijke van alles van Conor, hij wil de waarheid.”

 Release 3 november 2016

 

5. Het Schaakmeisje / The Queen of Katwe – Tim Crothers

Vijf boeken die je moet lezen voor de verfilming uitkomt

The Queen of Katwe is één van de meest inspirerende boeken die ik heb gelezen . Het boek staat dan ook hoog op mijn lijst van favoriete boeken. Ondanks dat ik niet kan schaken ;). Ik ben benieuwd of de verfilming net zo sterk overkomt als het boek.

“Een verhaal over dromen, doorzettingsvermogen en een nieuwe toekomst. Phiona Mutesi is een jonge, analfabete vrouw die opgroeide in Oeganda. Ze was voorbestemd tot het leven dat haar dorpsgenoten leefden: in armoede. Tot ze een schaakbord tegenkwam. Al op haar elfde was ze nationaal schaakkampioen, en op haar vijftiende won ze tegen alle verwachtingen in het belangrijkste jeugdschaakkampioenschap van Afrika. Haar overwinning gaf Phiona de kans deel te nemen aan de Schaakolympiade in Rusland, een toernooi waar eerder grootheden als Garry Kasparov en Bobby Fischer aan deelnamen. En ze heeft nog een lange toekomst voor zich…”

Release 2 maart 2017

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.