Recensie: Mooie meisjes van Karin Slaughter

mooie_meisjes_karin_slaughter_recensie_by_bookbarista

Van mijn lieve vriendin en naamgenoot mocht ik Pretty Girls oftewel Mooie meisjes van Karin Slaughter lenen. We zijn beide gek op spannende thrillers, en Rachel vertelde me dat dit echt een van de meest lugubere boeken ooit was. Ik had nog nooit eerder iets van Karin Slaughter gelezen, maar mijn interesse was gewekt en nog dezelfde dag begon ik met lezen. Lees in deze recensie of ik Mooie meisjes net zo spannend vind.

De flaptekst

“’Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire alsnog de waarheid over de verdwijning van haar zus ontdekt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.”

Mijn eerste indruk van Mooie meisjes

Oké, Karin Slaughter wint er geen doekjes om. Al na een aantal hoofstukken kom ik tot de conclusie dat ze alles tot in de meest lugubere details beschrijft in dit boek. Even wennen? Absoluut! Choquerend? Ja! Wil ik verder lezen? Zeker weten. Maar een beetje sick is het wel… Mijn vriendin heeft gelijk!

Waar het boek over gaat

In Mooie meisjes lees je het verhaal van Claire. Claire blijkt veel meegemaakt te hebben in het verleden. Zo is haar zusje is vermist sinds haar zestiende en haar oudere zus is verslaafd of verslaafd geweest, ze hebben geen contact meer.

Op een avond gaan Claire en haar man uit eten en worden daarna beroofd, tijdens deze beroving gebeurd er iets heftigs met haar man.

Bij het uitzoeken van wat spullen van haar man komt ze heel nare video’s tegen en leert ze hem van een andere kant kennen. Een duistere kant. Als op een later moment de instanties vreemd reageren en ze verder gaat onderzoeken wat dit allemaal te betekenen heeft, Beetje bij beetje komt ze zo achter de heftige waarheid. Een waarheid waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Wat ik ervan vond

Mooie meisjes is vanaf het begin spannend want terwijl ik als lezer nog bezig ben met waarom Claire een enkelband om heeft, word ik al meegezogen in de schokkende ontdekkingen die volgen als Claire op zoek gaat in haar eigen huis.

Ik vergeet de enkelband en word meegenomen in het wantrouwen van Claire, haar verdriet, haar boosheid en haar welgegronde angst.

Tijdens het lezen blijf je je, net als Claire, afvragen wie te vertrouwen is en wie niet. De gebeurtenissen zijn schokkend, gruwelijk en seksueel agressief. Als lezer blijf je hopen dat dit soort dingen niet in het echt gebeuren, tegen beter weten in…

De conclusie van Mooie meisjes

Deze thriller leest goed weg. Hij is super spannend en meeslepend. Af en toe zo heftig dat ik mijzelf erop betrapte dat ik met een versnelde ademhaling en een geschrokken blik zat te lezen. Vooral het einde raakte mij enorm. Een echte aanrader dus, al moet je wel tegen een flink gruwelijk verhaal kunnen, want het is echt oprecht heel bloederig en seksueel agressief.

Beoordeling

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.