Recensie: Greenlights van Matthew Mcconaughey

Greenlights is een uitstekend memoireschrift van acteur en filmmaker Matthew McConaughey. Het boek is een verzameling verhalen en inzichten uit het leven van McConaughey en is op een manier geschreven die zowel boeiend als vermakelijk is.

Dit maakt Greenlights bijzonder

Een van de dingen die Greenlights zo bijzonder maakt, is de unieke perspectief waarmee McConaughey zijn verhalen vertelt. Hij heeft een diverse en kleurrijke leven geleid en hij is niet bang om de lessen die hij onderweg heeft geleerd te delen. De schrijfstijl van McConaughey is openhartig en eerlijk en hij heeft een manier om de lezer het gevoel te geven dat ze precies daar bij hem zijn, zijn avonturen meemaken en van zijn fouten leren.

Quotes en anekdotes van Matthew in Greenlights

Een ander aspect waardoor dit boek zo aangenaam is, is de manier waarop McConaughey zijn verhalen organiseert. Elk hoofdstuk is opgebouwd rond een ander thema, zoals “Winnen en Verliezen”, “Risico” en “Ego”, en binnen elk hoofdstuk gebruikt McConaughey specifieke anekdotes en ervaringen om het thema te illustreren. Deze aanpak maakt het voor de lezer mogelijk om het concept en de toepassing daarvan op het leven van McConaughey beter te begrijpen.

Een boek vol verassingen

Het boek zit vol verrassingen voor fans van Matthew McConaughey, hij deelt veel van zijn persoonlijke leven en de strijd die hij heeft geleverd, zoals zijn strijd tegen depressie, zijn familiegeschiedenis en de momenten die zijn carrière hebben beïnvloed. Hij is ook openhartig over zijn relaties, inclusief de hoogte- en dieptepunten van zijn liefdesleven, op een manier die zowel herkenbaar als inspirerend is.

Maar bovenop zijn persoonlijke anekdotes is het boek ook een oproep aan de lezers, hen aanmoedigend om nieuwsgieriger te zijn, risico’s te nemen en hun eigen grenzen te verleggen. De filosofie van Matthew om in het moment te leven en onbekende dingen te omarmen, klinkt door in het boek, waardoor de lezer zich geïnspireerd voelt om een authentieker en betekenisvollere leven te leiden.

Audioboek en de Nederlandse uitgave van Greenlights

Het boek is helaas nog niet vertaald naar het Nederlands. Maar als je Engels kan, raad ik het boek zeker aan. Vind je het makkelijker om het in het Engels te luisteren? Het Audioboek is beschikbaar via websites als Audible en bol.com.

Beoordeling Greenlights

Kortom, Greenlights is een spannend, oprecht en eerlijk boek dat de lezer een intiem kijkje geeft in het leven en de geest van een getalenteerd acteur, filmmaker en algemeen interessant persoon. Matthew McConaughey slaagt erin om zowel onderhoudend als diepgaand te zijn, waardoor Greenlights een boek is dat moeilijk weg te leggen is en een uitstekende aanvulling op elke boekenplank.

Beoordeling

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.